CountDown

5 Words - Te Mit Gondolsz?

Válaszolj csupán 5 szóval, ezzel segíts felvázolni egy közép-európai akciótervet, amit bemutatunk a TEDxDanubia Countdown eseményen

Valószínűleg hasonlítunk abban, hogy mindnyájan szeretünk enni. Nem mindegy azonban, hogy mit és hogyan eszünk, hiszen ez nagy hatással van a környezetünkre is. Kattints a következő linkre és áruld el, szerinted mi az az öt szokás, módszer vagy tevékenység, amivel fenntarthatóbbá tehetnénk az étkezésünket? (A regionális felmérés miatt angol szavakkal tudsz válaszolni.)

Which 5 practices make our food consumption more sustainable?

Válaszolok

Ma már annyiféle fenntartható energiaforrás van, mégsem használjuk őket elég széles körben. Kattints erre a linkre és mondd el, szerinted mi az 5 legnagyobb akadálya annak, hogy zöld energiára váltsunk? (A regionális felmérés miatt angol szavakkal tudsz válaszolni.)

What are the 5 greatest obstacles to switching to green power?

Válaszolok

Amikor fenntarthatóságról beszélünk, gyakran csak a társadalom vagy a kormányzat felelősségére gondolunk. De mi a helyzet a közvetlen közösségünkkel, környezetünkkel, az utcánk lakóival? Kattints és modd el, szerinted mit tehetnél te és a a szomszédaid, hogy az életünk fentarthatóbb és környezettudatosabb legyen? (A regionális felmérés miatt angol szavakkal tudsz válaszolni.)

What could your neighbourhood do to become more livable/environmentally conscious?

Válaszolok

Csatlakozz Te is a párbeszédhez és válaszolj kérdéseinkre!

Szeptember 20-án tartjuk a következő TEDxDanubia Countdown konferenciát. Ez alkalommal bemutatjuk a mindennapi megoldásokat, módszereket és eszközöket, amikkel idehaza és külföldön egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőért küzdenek szakértők, civil szervezetek, magánemberek, cégek, sőt még iskolások is.

Az esemény előtt arra keressük a választ, hogy mit gondolnak a közép-európai térségben élők az ételgazdálkodásról, a zöld energiáról és arról, hogy tehetjük élhetőbbé legközvetlenebb környezetünket.

Ehhez a három témához szeretnénk készíteni egy-egy véleménytérképet a 5-WORDS nevű online eszközzel, amely témánként csak 5 szót kér minden válaszolótól és a kapott szavakat mesterséges intelligencia segítségével elemzi. Ezek a véleménytérképek bemutatásra kerülnek szeptember 20-i eseményünkön.

Csatlakozz Te is a párbeszédhez és válaszolj kérdéseinkre!

A térség minden országából várjuk a válaszokat, így kérjük, a kérdéseket angol szavakkal válaszold meg!

Csatlakozz Te is a párbeszédhez és válaszolj kérdéseinkre, keressük együtt a választ!

Bővebben a TEDxDanubia Countdown eseményről

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot:

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára.

A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment) és a design (Design) témaköreit.

Copyright 2020 - All rights reserved