CountDown

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány: NEMECSEK Program

Szerencsére vannak olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a gyerekeket és az ő biztonságukat. Ha egy gyereket valamilyen sérelem ér, vagy bántalmazzák, sokszor a körülötte lévő felnőttek sem tudják pontosan, hogy mi a teendő, kihez forduljanak és hogyan lehetne ebben a helyzetben segíteni a gyereknek. A zaklatás, bántalmazás felismerése és kezelése óriási kihívás elé állítja a szervezeteket. Ezekre a kihívásokra azonban sokszor vagy egyáltalán nincsenek felkészülve, vagy csupán eseti, ad hoc válaszai vannak, ugyanis sem a szervezeti kultúra, sem a kötelező dokumentumok nem adnak egyértelmű választ a legfontosabb folyamatokra az észleléssel, jelzéssel, reagálással és utánkövetéssel kapcsolatban. Ezért szükséges olyan kiegészítő protokoll (irányelv) elfogadása, amely a gyerekekkel foglalkozó intézményeket képessé teszi arra, hogy valóban biztonságos környezetet teremtsenek a gyerekek és felnőttek számára. A gyermekbántalmazás megelőzhető, az esetek száma csökkenthető – az intézmény nagyon sokat tehet a gyerekek testi és lelki biztonságáért is.


A NEMECSEK Program célja, hogy abban segítse a gyerekekkel foglalkozó szervezeteket, hogy rendelkezzenek egy saját, "rájuk szabott" gyermekvédelmi irányelvvel. Az irányelv célja, hogy biztosítsa az adott szervezettel kapcsolatba kerülő gyerekek jóllétét és biztonságát, valamint kizárja annak a lehetőségét, hogy a szervezet működése során bármilyen formában kárt okozzon nekik. Ennek megfelelően a saját belső irányelv a szervezetekben átlátható kereteket teremt a gyerekekkel szembeni erőszakesetek hatékony megelőzésére, megfelelő intézményi kezelésére és utánkövetésére egyaránt.

Bővebben a programról >

TEDxDANUBIA gyermekvédelmi irányelv

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot:

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára.

A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment) és a design (Design) témaköreit.

Copyright 2020 - All rights reserved