TEDxDanubia

A TEDxDanubia a mára fogalommá vált nemzetközi TED konferencia első, önálló szervezésben megvalósuló, hivatalos magyarországi változata. A TEDxDanubia először 2010 januárjában Budapesten a HVG és a 21idea közös szervezésében, sokak önzetlen és nagyra értékelt segítségével került megrendezésre.

Platformot szeretnénk teremteni a határokon átívelő, élvezetes és alkotó felfedezés, párbeszéd, együtt gondolkodás és együttműködés számára a különféle tudományos és más tevékenységi területeket illetően és földrajzi értelemben is. A 21. században egy józan ész alapú, életszerű, tudományterületeket ötvöző és átívelő gondolkodásra van szükség. Egy ilyen platformra nekünk is nagy szükségünk van az érdemi megújuláshoz, az inspirációhoz, sőt a gazdasági, tudományos és kulturális értelemben vett 21. századi versenyképességhez.

Miért Danubia? A 2009-es oxfordi TEDGlobal konferencián Parag Khanna a világ geopolitikai térképéről tartott előadást. Kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy jobb, hatékonyabb és élhetőbb világot teremthetnénk, ha a határokat jelző vonalak helyett – és azok mellett – több figyelmet, energiát szentelnénk az azokat átszelő, infrastrukturális és földrajzi összeköttetéseket jelző vonalakra. Ugyanez a logika igaznak tűnik a szakmák és szakterületek határaira és az azokat keresztező kommunikációs csatornákra is. Ezért kapta a konferencia a Danubia nevet, amellyel szándékunk, hogy általa a párbeszéd és az együttgondolkodás határokon átívelő infrastruktúráját teremtsük meg.

TEDxDanubia Countdown

A TEDxDanubia Countdown a jól ismert és közkedvelt TEDxDanubia konferenciák soron következő, tematikus eseménye. A TED által indított globális kezdeményezés szakértői platformok sokaságával kutatja a megoldásokat a klímaválságra világszerte – ehhez csatlakozott Magyarország is a TEDxDanubia Countdown révén, amely 2020-21-ben dedikáltan a klíma témájával és az egyéni felelősségvállalással foglalkozik: ötletekben gazdag programok sorával ösztönzi környezettudatosságra és buzdítja cselekvésre a társadalom minden szegmensét.

A TEDxDanubia Countdown esemény non-profit esemény. Az alábbi struktúra szerint kerül a költségvetés elszámolásra a TED-el, valamint a partnerekkel. Ezeknek a publikus részét megosztjuk a közösséggel is.

- Rendezvény teljes költségvetése USA dollárban

- Készpénzes partnerektől befolyó összeg USA dollárban

- A hozzájárulás mértéke USA dollárban

- Természetbeni partnerek / szponzorok listája

- A partnerek / szponzorok természetbeni hozzájárulásai

Mi a TED?

A TED (Technology, Entertainment, Design) egy nonprofit szervezet és különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TED konferenciák a 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő, szórakoztató előadások, melyek rendkívül intenzív és inspiráló élményt nyújtanak. A TED konferenciákon az előadásokról videó készül, amik az események után elérhetőek a TED.com oldalon.

További információ: TED.com

Mi a TEDx?

A TEDx program a licensz alapú, önálló helyi szervezésben megvalósuló TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte. Erre utal az „x” a TED mellett. A TEDx programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy közösségek, szervezetek vagy egyének stimuláló, gondolatébresztő, és aktívan kommunikáló közeget hozzanak létre a helyi közönség személyes, tevékeny részvételével.

További információ a TEDx programról »

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot: