CountDown

BCSDH - Race to zero

IRÁNY A ZÉRÓ!

A Race To Zero egy ENSZ által meghirdetett globális kampány, melynek célja az üzleti, városi, regionális és befektetői szféra egyesítése egy egészséges, rugalmas és karbonsemleges helyreállítás érdekében.

A kampány a karbonsemlegességre törekvők: 452 város, 1100 cég, a legnagyobb 45 befektető, és 549 egyetem koalícióját segíti elő, 120 ország bevonásával. Céljuk a zéró karbon-kibocsátás elérése 2050-ig. Ezen szereplők együttesen a globális szén-dioxid-kibocsátás 25%-át és a GDP 50%-át fedik le.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) a globális kampányhoz csatlakozva “Race to Zero Carbon” néven eseménysorozatot szervez, hogy ösztönözze a hazai üzleti szférát a pandémiát követő fenntarthatóbb, karbonsemleges gazdaságra történő átállásra. Több iparág meghatározó szereplője, élenjáró vállalatok hazai vezetői példájukkal, elkötelezettségükkel ösztönzik hasonló ambiciózus vállalásokra a hazai vállalatokat a karbonsemleges gazdaságért.

A vállalatok energiahatékonyságuk növelésével, modernizációval, fenntartható termékek és szolgáltatások használatával járulhatnak hozzá működésük karbonsemlegesítéséhez.

A kezdeményezés apropóját a “Race to Zero” kampány és a 2021-ben megrendezésre kerülő ENSZ COP26 klíma-csúcstalálkozóra való felkészülés adta.

A BCSDH-ról

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért tagvállalatai körében aktívan kívánja előmozdítani a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági eredményesség, az ökológia egyensúly és a társadalmi életminőség elveinek a gazdasági gyakorlatba való átültetését és alkalmazását, ezáltal új és innovatív megoldásokkal növelni a versenyképességüket, és egyben hozzájárulni a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez.

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot: